Najaarstraining RLI District 1570 succesvol afgerond

De najaarstraining, die begon met een online introductie op 11 oktober 2023, is op 27 januari jl. succesvol afgesloten. Er waren 9 deelnemers uit verschillende clubs uit ons district, die allen na de plenaire interactiedag op 28 oktober 2023 in hun eigen club met een door hen gekozen onderwerp aan de slag gingen. Tijdens de reflectiedag op 27 januari jl. presenteerden zij hun bevindingen daarover aan de andere deelnemers. Zij werden in het opzetten van hun project begeleid door de 4 trainers. Ter afronding ontvingen alle deelnemers het certificaat uit handen van onze gouverneur Stan Uyland.Terugblikkend op deze training, kan met trots gezegd worden dat deze Rotaryleden vol enthousiasme en interesse hebben deelgenomen en van Rotaryleden zijn gegroeid tot echte Rotarians! 

Geslaagde RLI-training Assistent Gouverneurs Rotary

Op zaterdag 3 februari 2024 vond in het gastvrije en centraal gelegen Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen de landelijke training voor Assistent Gouverneurs (AG's) van Rotary plaats. Deze interactieve training, georganiseerd door het Rotary Leerinstituut (RLI), had tot doel om de deelnemers van elkaar te laten leren en inspiratie op te doen bij de vervulling van hun rol. Bijna 20 Assistent Gouverneurs deden aan de editie van deze training mee, die werd gegeven door gecertificeerde RLI-trainers. De reacties na afloop waren lovend: een waardevolle en nuttige training!

lees hier verder

Jaarverslag RLI 2022-2023

Het bestuur van het RLI Nederland heeft op 30 augustus 2023 het jaarverslag 2022-2023 vastgesteld. Lees hier over de ontwikkelingen en resultaten van het afgelopen Rotary jaar.

 

District D1610: cursisten ontvangen certificaat

De eerste blended learning RLI cursus van district 1610 is op 1 juli jl. afgerond. De groep was wat kleiner dan bij aanvang van de cursus. Acht  deelnemers ontvingen het certificaat en het RLI speldje. RLI trainer Nanning van der Hoop: 'De deelnemers waren zeer gedreven en erg enthousiast over de training met hele mooie presentaties!'

District D1610 heeft voor het eerst een RLI  training georganiseerd . Twaalf enthousiast Rotarians gingen aan de slag in de interactive trainingdag.  Een intensieve dag (als gewoonlijk) en voor de andere trainers nog wat wennen, maar zeer enthousiaste reacties na afloop. Er was ook één Belgische deelnemer (die nota bene rechtstreeks uit het vliegtuig kwam vanuit Washington) en twee van een Nederlands-Belgische grensoverschrijdende club. Een geslaagde dag!

District 1580 Rotary Leerinstituut 2022-2023
Op 1 april (geen grap) sloot de eerste lichting het traject RLI Blended Learning af met interessante presentaties over hun Rotary onderwerp. Zo ging ook de eerste Rotary Podcast de lucht in!
Vergeleken met de ‘oude’ RLI-leergang komen Interactie en Reflectie nu zoveel meer tot hun recht.
“Ik heb het gevoel dat ik van Rotary lid nu echt Rotarian geworden ben!” aldus één van de deelnemers. Het RLI-certificaat en het RLI-speldje maakte de beloning compleet.

 

 

Rotary Leerinstituut D1560: eerste cursisten ontvangen nieuwe certificaat

 

Op 11 maart vond de reflectiedag van de eerste ‘Blended Learning’ cursus in district 1560 in congrescentrum Bee in the Garden in Klarenbeek plaats.

De deelnemers vertelden elkaar hoe de door hen gekozen thema’s (ledenbeleid, vocational, succesvolle clubs en communicatie) op clubniveau waren uitgewerkt. Dat leverde inspirerende en praktische ideeën op.

 

Aan het eind van de sessie kregen de cursisten van RLI-coördinator en trainer Henri van ’t Erve een RLI-certificaat en speldje uitgereikt. Daarmee eindigde deze eerste cursus in ‘Blended Learning’ stijl (digitale en live onderdelen).

 

 

De eerste lichting certificaten nieuwe stijl

 

District 1550 heeft op 4 februari de eerste negen certificaten uitgereikt die zijn gebaseerd op het nieuwe concept van Blended Learning. Nog dit voorjaar hoopt D1550 een nieuwe training uit te schrijven. 

 

Nieuwe trainers gecertificeerd

Zaterdag 8 oktober hebben we een tweede train-the-trainer bijeenkomst georganiseerd. Met veel enthousiasme maakten de trainers kennis met het nieuwe curriculum voor Blended Learning. Het Rotary Leerinstituut Nederland is klaar voor de volgende stap! Kijk waar jij als Rotarian mee kunt doen voor de volgende RLI-trainingen.

RLI train-de-trainer

Het nieuwe Rotary jaar begon zaterdag 2 juli met een training voor de RLI-trainers uit alle districten in vergadercentrum IJsselstaete in IJsselstein. Onder leiding van Nanning van der Hoop en Henri van het Erve maakten 25 trainers kennis met de nieuwe opzet van de RLI. Dat betekent voor deelnemers dat de leerstof in eigen tempo en eigen tijdsindeling doorgenomen kan worden in de digitale leeromgeving. Dat vraagt een nieuwe werkwijze voor de trainers. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag en oefenden ze hun vaardigheden met de collega-trainers.

In het najaar worden in diverse districten de RLI-trainingen weer gestart.

Het RLI bestuur in het nieuwe jaar 2022-2023

Op 1 juli begint, net als bij Rotary, ook voor het RLI het nieuwe jaar.

Het bestuur, bestaande uit (vlnr. op de foto) Nanning van der Hoop (d1570), Hetty Deinum (d1580), Tonny Grimberg (d1560), Rebecca Siebinga (d1590) en Herman Schimmel (d1550) wenst iedereen die betrokken is en raakt bij het RLI een mooi jaar, met vooral 'Meer kennis, meer Rotary'!

RLI bestuur '22-'23

Nieuw RLI-curriculum vanaf 2022-2023

Vanaf 2022-2023 start het RLI met een volledig vernieuwde manier van trainen, volgens de zogenaamde 'blended-learning' of 'hybrid-learning'. Dit is een leermethode, die online en social trainingsmethodes combineert en integreert met traditionele klassikale activiteiten. De verschillende (online en klassikale) elementen sluiten naadloos op elkaar aan. Juist doordat ze elkaar aanvullen, vormen ze samen een geheel. Zelfstudie, uitwisseling van inzicht en ervaring én het toepassen van het geleerde vormen in de basis de vijf onderdelen van onze nieuwe training. 

nieuw RLI curriculum

RLI workshop tijdens Rotary Festival - 15 mei 2022

Tijdens het landelijke Rotary Festival op 15 mei in Maarssen heeft het RLI acte de présence gegeven door een workshop te verzorgen. De workshop bestond uit een (mentimeter) quiz met vragen, die de deelnemers via hun telefoon konden beantwoorden. De deelnemers waren Rotarians en ook niet-Rotarians. Het was een mooie bijeenkomst waarin we onze missie 'meer kennis, meer Rotary' hebben kunnen uitdragen.

Rotary Festival 15 mei 2022

Nieuw bestuurslid pr & communicatie - mei 2022

Binnen het RLI bestuur was de functie voor pr & communicatie vacant. We zijn heel blij dat Herman Schimmel, van Rotaryclub Elst Over-Betuwe (district 1550) heeft laten weten onze geledingen te willen komen versterken. Herman is een ervaren communicatiemanager en een specialist in e-learning en kennismanagement. En daarnaast al vele jaren actief bij Rotary, zowel binnen zijn club als zijn district. We heten hem van harte welkom en zien uit naar een mooie samenwerking!

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst RLI - GB februari 2022

Het RLI en de Gouverneurs in Nederland hebben gezamenlijk een samenwerkingsovereenkomst opgesteld voor de komende jaren. We zetten hiermee de kennis en expertise van het RLI in voor het ontwikkelen van kennis over Rotary voor de leden van Rotaryclubs en de (districts)functionarissen. 
Onze missie is immers: 'meer kennis - meer Rotary'.

Tijdens een vergadering van de Nederlandse Gouverneurs op 18 februari kon, na de versoepeling van de coronamaatregelen, de officiële ondertekening eindelijk plaatsvinden.

Vernieuwde website in december 2021

In december is de RLI-website in een nieuw jasje gestoken. RLI-informatie kan nu door het bestuur geplaatst worden zonder tussenkomst van derden en de vormgeving is aangepast. We hopen dat daarmee het RLI nog toegankelijker is geworden.

Geslaagde landelijke training voor Assistent Gouverneurs op 2 oktober 2021

De Assistent Gouverneurs (AG's) vervullen een belangrijke rol in het Rotarydistrict. Ze ondersteunen de clubs en zorgen voor de verbinding met het district. Op 2 oktober heeft het RLI op verzoek van het Gouverneursberaad een landelijke training verzorgd voor de AG's, in conferentiecentrum Woudschoten in Zeist. Het was een geslaagde bijeenkomst, waarin nieuwe ontwikkelingen en lopende zaken aan de orde zijn gekomen, in een mix van luisteren en interactie.

Volg ons ook op Facebook.

(klik op het logo)